Bazar Bizar - 15 / Mar / 2023

  Nyepi - Ervaar de ware magie van het eiland van de Goden

  Op deze dag wordt het hele eiland 24 uur lang afgesloten en zijn de straten voor iedereen verboden terrein. De dag van de stilte of Nyepi, een viering die het begin van het nieuwe jaar van de Saka-kalender markeert.

  Nyepi - Ervaar de ware magie van het eiland van de Goden
  BLOGS

  Nyepi is een Balinees hindoeïstisch feest dat het begin van het nieuwe jaar van de Saka-kalender markeert. Het staat ook bekend als de "Dag van de Stilte". Tijdens deze periode wijden Balinese hindoes zich aan een diepere band met God (Hyan Widi Wasa) door gebed, vasten en meditatie. Daden van introspectie om persoonlijke waarden te beoordelen die in het nieuwe jaar zullen worden meegenomen.

  Dit jaar valt Nyepi op woensdag 22 maart 2023. Op deze dag is het hele eiland 24 uur lang gesloten en zijn de straten voor iedereen verboden terrein. Ook gaat het vliegveld dicht, er zullen gedurende deze tijd geen vliegtuigen landen of opstijgen. Al het verkeer op Bali wordt stilgelegd en alle winkels zijn gesloten. 's Nachts moeten alle lichten uit. Iedereen moet ongestoord in zijn huis, villa of hotel blijven. Er zijn lokale bewakers, pecalang genaamd, die erop toezien dat deze regel strikt wordt nageleefd!

  Aan de vooravond van Nyepi geloven de Balinezen dat kwade geesten de aarde afstruinen op zoek naar kolonies om te kwellen. Dus is er de raucous optocht - De viering wordt gehouden met grote papier-maché reuzen, bekend als Ogoh-Ogoh, die over de dorpsweg of op het strand paraderen terwijl er luide traditionele muziek wordt gespeeld. Daarna worden ze in brand gestoken, en men gelooft dat met de brand alle kwade geesten die het afgelopen jaar ziekte en ellende over het eiland hebben gebracht, ook verbannen zijn.
  Moeten buitenlanders Nyepi vieren? Ja, iedereen op het eiland moet zich houden aan de regels van Nyepi. Het is een heel bijzondere dag, want 's nachts moeten alle lichten uit, de nachtelijke hemel lijkt een prachtige wazige band van licht te hebben waar de sterren op hun helderst schijnen. Dit wordt een verbazingwekkende en magische ervaring voor iedereen, het is totale gelukzaligheid.

  NYEPI - TOP TIPS

  1. Verblijf - Als u besluit om tijdens Nyepi op het eiland te blijven, kunt u bij uw thuis verblijven of een privé villa of hotel boeken; meestal bieden veel accommodaties speciale Nyepi verblijfspakketten voor twee nachten aan om iedereen gezelschap te houden tijdens deze periode. Hoe dan ook, als u besluit Nyepi niet te vieren, kunt u een dag eerder naar andere eilanden zoals Gili T of Lombok reizen.

  2. Reizen - Op de dag vóór Nyepi moet u er rekening mee houden dat veel wegen worden afgesloten (meestal rond 16.00 uur) voor de Ogoh-Ogoh-parades. Het verkeer zal ook iets slechter zijn dan normaal. Het is dus het perfecte excuus om vroeg naar huis te gaan. Tijdens Nyepi is iedereen verplicht binnen te blijven in de gebouwen waar hij verblijft. Er is geen verkeer op de wegen of mensen op straat.

  3. Voedsel - Als u thuis verblijft, moet u ruim van tevoren voedsel inslaan of maaltijden voorbereiden, omdat de supermarkt gesloten is en u de lawaaierige blender of lichtgevende oven niet kunt gebruiken. Verblijft u in een privé villa of hotel, controleer dan vooraf of er eten en maaltijden worden verstrekt.

  4. Internet - Er zal internet zijn tijdens Nyepi, afhankelijk van wat de autoriteiten dit jaar invoeren. Als je plannen hebt om online te werken, belangrijke communicatie via online diensten, enz. dan lijkt het ons het beste dat je je plan herschikt.

  5. Business - Alle bedrijven zullen sluiten, dus zorg ervoor dat u al uw deadlines voor Nyepi afwerkt of opnieuw regelt voor de volgende week. Denk er ook aan om de dag voor Nyepi naar een geldautomaat of geldwissel te gaan als u geld nodig heeft.

  6. Ziekenhuis en hulpdiensten - Alle hulpdiensten zullen actief aan het werk zijn, maar alle bewegingen zullen zoveel mogelijk worden beperkt.

  7. Beste dingen om te doen - REST, RELAX AND REJUVENATE.

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Recent bekeken artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • Lentekriebels: De beste stoelen voor het nieuwe seizoen
   07 / Mar / 2024

   Bazar Bizar - 15 / Mar / 2023

   Lentekriebels: De beste stoelen voor het nieuwe seizoen

  • Spring fever: The best chairs for the new season
   07 / Mar / 2024

   Bazar Bizar - 15 / Mar / 2023

   Spring fever: The best chairs for the new season

  • De perfecte kersttafel creëren
   06 / Dec / 2023

   Bazar Bizar - 15 / Mar / 2023

   De perfecte kersttafel creëren

  • Creëer een gezellig winterwonderland met de Oh My Gee Collectie
   21 / Nov / 2023

   Bazar Bizar - 15 / Mar / 2023

   Creëer een gezellig winterwonderland met de Oh My Gee Collectie

  • Dromen aan de kust: De schoonheid van handgemaakt meubilair
   21 / Sep / 2023

   Bazar Bizar - 15 / Mar / 2023

   Dromen aan de kust: De schoonheid van handgemaakt meubilair

  • Nyepi - Ervaar de ware magie van het eiland van de Goden
   15 / Mar / 2023

   Bazar Bizar - 15 / Mar / 2023

   Nyepi - Ervaar de ware magie van het eiland van de Goden

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »